Geschiedenis

1992
Mobiele truck cleaning start in 1992

In 1992 zag de voorloper van Truck Cleaning Westerspoor (destijds Mobiele Truck Cleaning) het levenslicht. Het bedrijf werd opgericht door een ondernemnde vrachtwagen chauffeur die met een busje met hogedrukreiniger de bedrijven langs ging om (vracht) auto's te wassen.

1994
Eerste uitbreiding

1994: Inmiddels zijn er zoveel klanten dat uitbreiding nodig is. Eric Calis, de huidige eigenaar, komt in dienst. De oprichter van het bedrijf heeft nu tijd om te werken aan een wasstraat in Weesp. Er is nog 6 jaar voor nodig voordat het eindelijk zo ver is. Behalve wassen worden er voor klanten meer diensten verricht zoals chauffeurswerk.

1997
Eenmanszaak wordt vennootschap

Na wat turbulente maanden met ups en downs is de financiele situatie niet rooskleurig. Door een grote klant die weer terugkomt is de toekomstverwachting beter, Eric Calis wordt vennoot in het bedrijf. Een nieuwe klant dient zich aan in Zaandam.

2000
Truck Cleaning Westerspoor gaat van start

Er zijn mogelijkheden om in Zaandam een wasstraat te beginnen. Eerst aan de Daalderweg maar helaas gaat dat uiteindelijk niet door. Uiteindelijk vinden we een plekje aan de Rechte Tocht en in samenwerking met een aantal zaanse ondernemers en de gemeente Zaanstad kan het plan eindelijk gerealiseerd worden. In juli 2000 opent Truck Cleaning Westerspoor haar deuren.

2005
Wisseling van de wacht

In 2005 besluit een van de compagnons het bedrijf te verlaten. Een nieuwe compagnon dient zich aan. Vanaf 2005 breekt er een periode van gestage groei aan mede door de aanscherping van de HACCP norm voor levensmiddelen transport. Met name bedrijven die winkeldistributie verzorgen voor de distributiecentra in Zaandam zorgen voor veel werk.

2009
Nieuwe machine en watervoorziening

Vanaf oktober 2009 wordt er een nieuwe machine in gebruik genomen. Vanaf dat moment gaan we met bronwater wassen. Het water wordt voor gebruik eerst d.m.v. omgekeerde osmose gemaakt als waswater, hiermee zijn we de eerste in nederland die voor het hele wasproces osmose water gebruikt wat een veel beter droogresultaat oplevert

2011
Nieuwe ontwikkelingen

Januari 2011 verlaat de in 2005 ingetrede compagnon het bedrijf, Eric Calis gaat alleen verder. In april wordt er voor de washal 14 meter vloeistofdichte vloer aan gelegd om de capaciteit te vergroten. Dit vertaalt zich datzelfde jaar nog in een aanzienlijke groei van het aantal wassingen.

2013
Energie voorziening duurzamer

Om duurzamer te werken worden in juni 2013 55 zonnepanelen geplaatst. In april 2014 worden er nog 56 panelen geplaatst, het hele dak is nu volledig benut. Het hele systeem met een vermogen van bijna 28000 w/p vermogen levert voldoende om in 50% van de energiebehoefte te voorzien.

2015
Investeringen werpen vruchten af

Een mijlpaal voor het bedrijf is het behalen van het aantal van 100.000 wassingen. Door de extra wasvloer en meer medewerkers is de wassnelheid en dus de capaciteit aanzienlijk verhoogd.